Point mistet i sidste sekund

Takket være en buzzerbeater tabte Elitesport Vendsyssel hjemmekampen lørdag i Idrætscenter Vendsyssel mod 1. divisions bundprop FIF med 33-34 (13-18).

Hjemmeholdet havde møjsommeligt kæmpet sig op på 33-33 på et mål af Steffan Stollig 17 sekunder før fuld tid. Men cheftræner Jonas Aaen gik efter fuld gevinst og sendte alle mand frem i en offensiv opdækning for at stjæle bolden og en mulig chance for et sejrsmål.

Men satsningen slog fejl. Det blev i stedet gæsternes venstre fløj Andreas Juul, der blev spillet fri og scorede sejrsmålet med uret på 60:00 til vild jubel for spillerne fra Frederiksberg.

På forhånd var Elitesport Vendsyssel favorit efter tre sejre i træk. Men der var intet favoritsnit over hjemmeholdets indsats i 1. halvleg. Forsvaret var konstant på hælene, og angrebet fik aldrig åbnet det 6-0 forsvar, som FIF efter et trænerskifte var vendt tilbage til efter ringe succes med en mere offensiv opstilling.

Efter en nogenlunde jævnbyrdig start gik FIF fra 5-5 til 5-9 og beholdt taktstokken i resten af halvlegen.

Frem til midten af 2. halvleg byttede holdene stort set mål. Men så mistede FIF sin nøglespiller i både angreb og forsvar, Villads Raahauge, der fik rødt kort efter sin tredje udvisning, hvorefter ESV’erne støt og sikkert fik kæmpet sig til et overtag. Forvaret og målmand Rasmus Raakjær fik fat og skabte basis for kontraangreb, der åd gæsternes føring.

Men altså i den sidste ende forgæves, og set med hjemmeholdets øjne var det naturligvis ærgerligt, at FIF’erne tog begge points med til hjem til Frederiksberg.

På den anden side må det også konstateres, at Elitesport Vendsyssel set over hele kampen ikke leverede den forventede indsats, og at det gerne skulle blive meget bedre i næste weekend, hvor modstanderen er en af oprykningsfavoritterne, HC Midtjylland, på udebane.

Målscorere:

Elitesport Vendsyssel: Thomas Steffensen og Oliver Prince hver 7, Chritian Lykke 6, Steffan Stollig 4, Mads Espensen og Mathias Haugen hver 3, Daniel Holmen 2 og Marcus Raakjær 1.

FIF: Andreas Juul 9, Jeppe Villumsen 7 og Villads Raahauge 6.