Mere ansvar, mere sjov

”Det er spændende at spille playmaker. Meget sjovere end at være fløj.”

Sådan ser Christian Lykke på, at han i dag er spilfordeler hos Elitesport Vendsyssel.

Det meste af sidste sæson var Christian Lykke venstre fløj. Så blev han forsøgt på playmakerpladsen. Det gik godt. Og i denne sæson har Christian Lykke fået fast arbejde som manden med det centrale ansvar for Elitesport Vendsyssels angrebsspil.

Det var dog ikke ukendt for Christian Lykke at være playmaker.

”Jeg har prøvet det som ungdomsspiller og har altid godt kunnet lide det ansvar, der følger med positionen,” siger han.

29-årige Christian Lykke har fået sin håndboldopdragelse i Aalborg hos Aalborg KFUM og AaB, og han har som senior bl. a. spillet i ligaen for Skive.

Som bagspiller er Christian Lykke blandt de små. Han er ikke den, der kan banke boldene i kassen fra 9 meter, men lever i stedet på fart, duel-styrke og gennembrudshidsighed.

Om lørdagens kamp i Roskilde siger Christian Lykke:

”Det er en kamp, vi skal vinde. Hvis vi skal opfylde vores ambition om at ende over nedrykningspositionerne, skal vi vinde over de hold, som ligger under os.”

Christian Lykke medgiver dog, at kendskabet til oprykkerne fra Roskilde ikke er stort.

”Vi skal have vores hurtige spil til at fungere. Vi skal have succes med de systemer, vi træner til daglig. Og så skal meget gerne slippe for de mange dumme udvisninger, som har gjort det svært for os i tidligere kampe i år. Så regner jeg med, at vi kan vinde,” siger Christian Lykke.

Mens Elitesport Vendsyssel efter sejre i de to seneste kampe ligger på 7.pladsen i 1. division med 7 points, ligger Roskilde Håndbold på 11.pladsen med 5 points. Seneste har Roskilde på udebane slået Odense med et enkelt mål.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *