Fint bidrag til FfI’s jubilæumsfest

Takket være en koncentreret indsats i 2. halvleg vandt Elitesport Vendsyssel den vigtige kamp mod HEI Skæring med 29-24 (11-13). Vendelboerne rykker dermed op på en foreløbig syvendeplads i herrernes 1. division i håndbold og har med to sejre i træk lagt afstand til bunden af rækken.

Kampen blev spillet i Frederikshavn i forbindelse med fejringen af FfI’s 90 års fødselsdag, og Elitesport Vendsyssel – der spiller på FfI’s licens – bidrog dermed på bedste vis til festlighederne.

Sejrscifrene tyder på en sikker hjemmesejr. Men tallene lyver. Så sent som fem minutter før tid førte ESV kun med 23-22, så på det tidspunkt var udfaldet langt fra givet.

Og det var det slet ikke efter 1. halvleg, som havde budt på en udmærket indledning af hjemmeholdet, der bragte sig foran med 7-3.

Men så kan det ellers nok være, at ESV-spillerne tabte hovedet og leverede sjusk i stribevis. Angrebsfejl, udskiftningsfejl, overtrådt på oplagte chancer, brændte forsøg og som finale et rødt kort for tredje udvisning til Thomas Steffensen. Der var et kvarter under lavmålet.

Måske var det en straffekastredning af Marcus Raakjær efter tidens udløb, der gav vendelboerne et skud optimisme. For de kom i hvert fald ud til 2. halvleg med koncentration og vilje.

Støtte og sikkert blev HEI forspring ædt, og efter to flotte redninger af Marcus Raakjær kunne Nicolai Klinge udligne og Daniel Holmen bringe ESV foran med 17-16. HEI fik udlignet, men Daniel Holmen scorede igen, og derefter tabte hjemmeholdet aldrig føringen.

At sejren blev på fem mål skyldtes dog i nogen grad, at HEI lidt desperat satsede på opdækning over hele banen til slut og dermed blottede sig bagude.

Ud over Marcus Raakjær, der stod en flot kamp i målet, er der især grund til at fremhæve to spillere for en virkelig mandfolkeindsats. Oliver Prince og Steffan Stollig måtte skuffet og beskæmmet forlade banen tidligt i den forrige kamp efter røde kort. Men denne gang spillede de praktisk taget hele kampen. De udgjorde et solidt par i det midterste forsvar og bidrog begge stærkt i angrebet.

Målscorere:

Elitesport Vendsyssel: Oliver Prince 7, Daniel Holmen 6, Steffan Stollig 4, Mathias Haugen og Christian Lykke hver 3, Nicolai Leth Klinge 2, Victor Strunge, Mads Espensen, Thomas Steffensen og Marcus Raakjær hver 1.

HEI Skæring: Marcus Rahbek 8, Rasmus Just.