For lidt og for sent

En rimelig 2. halvleg, som Elitesport Vendsyssel faktisk vandt mod FIF, var en smule trøst for vendelboerne i bussen på den lange tur hjem fra Frederiksberg.

Men det var for lidt og for sent. Den barske realitet var, at FIF vandt den målrige bundkamp i 1. division med 42-36 (21-13).

I onsdags var det Elitesport Vendsyssel, der fyrede et brag af en 1. halvleg af – og så alligevel tabte til HC Odense.

Lørdag eftermiddag var det FIF, der kørte gæsterne over før pausen med hele 21 scoringer. ESV formåede kun at svare igen med 13 mål.

Vendelboerne fik bedre gang i målscoringen efter pausen. 23 mål i én halvleg er mere end godkendt. Men de fik aldrig lukket ned for FIF, der fire minutter før tid førte med 10 mål, således at de fem ESV-mål i de sidste minutter blot blev lidt pynt på et nederlag, der for længst var blevet en realitet.

Med lørdagens nederlag ser det mørkt ud for Elitesport Vendsyssels chancer for at overleve i 1. division. Der er tre points fra den nuværende nedrykningsplads op til en plads, der giver adgang til en playoff-kamp mod toere/treere fra 2. division og fire vanskelige kampe tilbage.

Målscorere:

Elitesport Vendsyssel: Oliver Prince 8, Nicolai Andersen 6, Mathias Hausen og Thomas Steffensen 4, Steffan Stollig og Mikkel Krogshede 3, Daniel Holmen, Mads Espensen og Nicolai Leth Klinge 2, Marcus Raakjær og Christian Lykke 1.

FIF: Nicolai Keller og Rasmus Maj 6.