Fejl på fejl på fejl

Når man kampen igennem laver tekniske fejl på stribe, kan man ikke vinde en håndboldkamp. Og derfor tabte Elitesport Vendsyssel den uhyre vigtige bundkamp mod Roskilde søndag i Vrå med 23-27 (11-14). Dermed bliver ESV efterladt som næstsidst i herrernes 1. division med 13 points – to færre end netop Roskilde Håndbold.

Elitesport Vendsyssel har hurtigt og kreativt angrebsspil som sit bedste våben og må derfor leve med risikoen for fejl. Men i denne kamp var antallet af forfejlede afleveringer, tabte gribninger og misforståede løb helt katastrofalt højt og gav modstanderne alt for let spil.

Kun 23 mål præsterede ESV at lave. Det fortæller klart, at angrebsspillet ikke lykkedes.

Det bidrog også til det lave antal mål, at Roskilde-målmanden Sebastian Minor Hansen med sin næsten Landin-agtigt afslappede stil havde en fin dag mellem stængerne.

Det samme gjaldt i øvrigt kollegaen i den anden ende, Frederik Torp. Det var bestemt ikke hans skyld, at hans hold tabte.

Elitesport Vendsyssel kom ellers godt i gang med opfindsomt angrebsspil og gode redninger af Torp.

Men efter en 5-2 føring til ESV var det Roskilde, der fik overtaget. Gæsterne udlignede til 6-6 og lå derefter foran frem til 11-14 ved pausen.

I 2. halvleg kom især Thomas Steffensen, Nicolai Andersen og Steffan Stollig godt i gang, og hjemmeholdet begyndte at ligne en vinder, da Stollig scorede til 19-17.

Men midt i halvlegen nåede Roskilde op på 20-20 og skabte derefter en føring, som holdt kampen ud.

Målscorere:

Elitesport Vendsyssel: Nicolai Andersen 4, Mads Espensen, Thomas Steffensen, Nicolai Leth Klinge og Steffan Stollig 3, Mathias Haugen og Christian Lykke 2, Daniel Holmen, Oliver Prince og Frederik Torp 1.

Roskilde Håndbold: Rune Hedevang 6, Simon Hald Kristensen 5.