Brændte chancer kostede

Det var ikke uventet, at Elitesport Vendsyssel måtte se sig besejret fredag aften i Herning, hvor hjemmeholdet HC Midtjylland med cifrene 28-24 (15-9) vandt sin niende sejr på stribe i herrernes 1. division i håndbold.

Men vendelboerne kunne i bussen hjem med rette ærgre sig over, at de i nogen grad spillede modstanderne sejren i hænde ved at brænde et større antal 100 pct. chancer i kampens første halvleg.

Ikke blot betød det naturligvis færre mål til ESV. Men det betød også en række kontramuligheder til Midtjylland. Det var især den tidligere bundliga-professionelle venstre kant Kasper Kvist dygtig til udnytte. Og derfor øgede hjemmeholdet støt og sikkert forspringet gennem hele 1. halvleg til en seks måls føring ved pausen.

Det var derfor op ad bakke for ESV i 2. halvleg. Men faktisk kløede vendelboerne ufortrødent på og endte med at vinde 2. halvleg med 15-13.

At Midtjylland alligevel holdt en betryggende afstand til gæsterne, kan de takke én spiller for, nemlig bagspilleren Sebastian Jensen, der nettede hele ni (!) gange i 2. halvleg.

Nederlaget i Herning betød, at Elitesport Vendsyssel dumpede en enkelt plads ned i tabellen til en 8.plads, fordi Ajax fredag noget overraskende vandt over Sydhavsøerne og derfor rykkede forbi ESV.

Målscorere:

Elitesport Vendsyssel: Steffan Stollig, Christian Lykke og Oliver Prince hver 6, Daniel Holmen 4, Thomas Steffensen og Frank Pedersen hver 1.

HC Midtjylland: Sebastian Jensen 9, Kasper Kvist 8.