Første sejr på fremmed gulv

Da dagens topscorer Oliver Prince med et mål fra stregen 16 sekunder før tid bragte Elitesport Vendsyssel foran med 26-24 mod SUS Nyborg, var det en cementering af en historisk begivenhed – nemlig den første sejr på fremmed gulv til Vendsyssels hold i 1. division i håndbold.

Resultatet i lørdagens kamp i Nyborg blev altså 24-26 (13-11), og dermed fik Elitesport Vendsyssel også sat en streg under, at det er nyborgenserne og ikke vendelboerne, der må slutte sæsonen på sidstepladsen i 1. division (medmindre de sidste kampe får helt uventede resultater).

Nedrykning er som bekendt suspenderet i denne sæson, og derfor havde kampen mest psykologisk værdi. Det kunne mærkes fra starten. Efter et kvarter var stillingen blot 4-4. En time out fra cheftræner Morten Holmen fik sat mere fut i ESV’erne, der kom foran 9-6. Men så faldt tempoet igen, og Nyborg bragte sig foran 13-11 ved pausen.

I 2. halvleg viste begge hold mere temperament, og fra 16-16 efter 40 minutter fulgtes holdene stort set ad, indtil Elitesport-målmanden Marcus Raakjær med et par fine redninger ved stillingen 22-22 skabte grundlag for et overtag til ESV og til allersidst to afgørende mål ved Steffan Stollig og Oliver Prince.

Målscorere:

Elitesport Vendsyssel: Oliver Prince 6, Steffan Stollig 4, Daniel Holmen, Casper Holmen og Mikkel Krogshede 3, Mads Espensen, Christian Lykke Jensen og Nicolai Leth Klinge 2, Magnus Rasmussen 1.

SUS Nyborg: Chris Nicolai Petersen 5, Lars Froholt og Alexandrovietz

Billedtekst: Oliver Prince blev topscorer og kampafgørende for Elitesport Vendsyssel i Nyborg. (Foto: Kristian Hedegaard)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *