Miraklernes tid er forbi

Andreas Hussmann, der sæsondebuterede med et fint indhop for Elitesport Vendsyssel.

I sidste uge lykkes det mirakuløst Elitesport Vendsyssel at redde det ene point i Odense ved at indhente modstandernes tre måls føring i de sidste minutter.

Søndag var miraklet lige ved at gentage sig. Modstanderne fra Otterup var foran 23-21 med halvandet minut igen. Et mål af Andreas Hussmann og en superredning af ESV’s målmand Marcus Raakjær gav ESV muligheden for udligning, men det sidste angreb løb ud i ingenting.

Så Otterup vandt 23-22 efter 12-5 ved pausen og efterlod Elitesport Vendsyssel på en af de tre pladser i 1. division i herrehåndbold, der giver direkte nedrykning, når sæsonen slutter. Inden kampen i Idrætshallen i Frederikshavn lå de to hold lige på tre points.

At der overhovedet blev spænding til slut, var der intet, der tydede på i 1. halvleg, som Otterup dominerede totalt.

Det stod blot 2-2 efter ni minutter, og derefter gik ESV’erne helt i stå og spillede 13 minutter uden en eneste scoring. Den bedrøvelige periode var præget af langsomt spil, dårlige skud og tekniske fejl, og havde Marcus Raakjær ikke stået fremragende i mål, kunne Otterup have ført med mere end 9-2 efter 22 minutter.

ESV-træner Morten Holmen prøvede seks forskellige bagspillere i mange kombinationer. Men først med indskiftningen i halvlegens slutning af den unge nordmand Sander Horntved Petterssen kom der vilje og energi i spillet.

Efter pausen kom den syvende ESV-bagspiller på banen, nemlig Andreas Hussmann, der fik sæsondebut efter en langvarig skulderskade. Han tilførte angrebsspillet tyngde med sine kraftfulde gennembrud, og ganske langsomt åd ESV sig ind på den fynske føring. Men altså for sent til at vende kampen.

Andreas Hussman var ikke glad for resultatet, men godt tilfreds med at komme til at spille igen.

”Min skulder er ikke helt i orden endnu. Jeg kan ikke skyde igennem udefra, så derfor forsøgte jeg mig fortrinsvis med gennembrud i dag,” sagde Andreas Hussmann efter kampen. Han bidrog med tre mål og tjente adskillige straffekast.

Også den norske målmand Marcus Raakjær scorede tre mål i situationer, hvor modstanderne blev fanget med målmanden udskiftet. De tre mål var toppen på en fremragende kamp af ESV-målmanden.

Allerede onsdag skal Elitesport Vendsyssel i kamp igen. Modstanderen er HEI, og kampen spilles i Aarhus.

Målscorerne:

Elitesport Vendsyssel: Casper Holmen 7, Marcus Raakjær og Andreas Hussmann hver tre, Magnus Rasmussen, Daniel Holmen, Sebastian Andersen og Sander Horntved Pettersen hver to, Oliver Prince 1.

Otterup: Jesper Chapion 6, Casper Juul Jensen 5, Andreas Pihl og Mads Kildelund hver 3, Mats Krog, Thomas Poulsen og Simon Omme hver 2.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *