Et alvorligt lærestykke

Et nederlag på 26-34 (11-16) og et alvorligt lærestykke i, hvad der skal til for at klare sig i Danmarks næstbedste håndboldrække.

Det var udbyttet for Elitesport Vendsyssel i lørdagens kamp i Park Vendia i Hjørring mod Skovbakken i 1. division i herrehåndbold.

Cifrene lyver nok en smule omkring det reelle styrkeforhold mellem de to hold. For til slut tabte hjemmeholdet modet og lod gæsterne fra Skovbakken komme alt for let til scoringerne.

Kampens lærdom for ESV er, at der er klar forskel på et hold som Skovbakken, der er sammenspillet gennem flere sæsoner, og et fusionshold som ESV, der fortsat arbejder med at skabe en enhed ud af spillerne fra Frederikshavn og Hjørring.

Lørdagens kamp startede egentlig godt for ESV, der førte fra starten takket være gode mål af Casper Holmen og solidt forsvarsspil.

Men stille og roligt begyndte Skovbakken at tage skarpheden ud af ESV-offensiven blandt andet ved i perioder at dække ultraoffensivt. Og stille og roligt øgede århusianerne føringen til 16-11 mod et efterhånden noget modløst hjemmehold.

Cheftræner Morten Frandsen Holmen fik peppet sit hold grundigt op i pausen, og ESV åd sig gradvist ind på Skovbakkens føring. 19-20 stod der, bl. a. takket være et par superredninger af Marcus Raakjær.

Men så gik et par kendelser ESV imod, og Skovbakken trak fra overfor et hjemmehold, der efterhånden tabte troen på tingene.

Topscorere:

ESV: Casper Holmen 6, Steffan Stollig 5, Christian Jensen 4 og Sebastian Andersen 3.

Skovbakken: Anders Gade og Christian Meklenborg hver 5.

225 tilskuere i Hallen Park Vendia.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *